söndag 2 november 2008

Antons första två veckor

Anton kom till världen med akut kejsarsnitt. Han hade fostervatten i lungorna och häftig andning, så de första tre dygnen fick han tillbringa på neontalen. Fast där trivdes han som fisken i vattnet. Personalen tog riktigt bra hand om honom. Nästan för bra. Vi vet att de hade planer på att kidnappa honom för att han var så söt. Inte konstigt, för vi tycker ju också att han är världen sötaste;). Läkaren frisk förklarade lillen och han fick komma ner till BB med oss..äntligen! Men det blev bara en natt för sedan skulle vi åka hem. Anton blev vägd (3670 gram), läkarundersökt och badad innan vi åkte hem den 20:e oktober. Bada tyckte han var helt fantastiskt. Det var ju varmt & skönt! När vi kom hem fick Anton en snabbvisit av sin mormor, morfar och morbror. Men vi var ju så trötta & hungriga så vi var inte så roliga, men det var skönt att komma hem. Vi alla tre sov, vilade och myste riktigt mycket de första dagarna!

När Anton var en vecka tog vi vår första promenad i höstsolen:)



På fredagen den 24:e oktober hade vi vårt första BVC besök och det gick bra. Lillkillen hade gått upp rejält i vikt och vägde hela 4030 gram!!! Inget fel på bröstmjölken där inte.

Söndagen den 26:e oktober kom hundarna hem från permissonen hos mormor & morfar. Anton fick sig några pussar av Bitsu & så var familjen komplett:).



Torsdagen 30:e oktober var vi på vårt andra BVC besök och vad Anton hade växt! Nu vägde han 4300 gram, 57 cm lång och hade ett huvudomfång på 39 cm!! Anton fick även lite snabbt träffa läkaren eftersom han hade en röd svullnad på bröstet, men det röda på svullnade hade lagt sig när vi väl träffade läkaren. Och hon tyckte att det nog inte var någon fara, men skulle det bli jätterött igen så kunde det vara en infektion. Läkaren passade även på att undersöka honom och han var så snäll & duktig som vanligt och sa inte ett pip. Han fick en massa beröm för att han var så snäll, frisk och söt:):). Vi gick därifrån som väldigt stolta föräldrar:)!

Lördagen 1:e november fick Anton följa med på sitt första besök till stan. Mamma och pappa ville komma ut lite och titta på folk & se om det hittade något roligt. Det blev ett ganska snabbt besök, men pappsen köpte en jättefin t-shirt från Cheap Monday...som Anton kan ha om några månader. Just nu var den lika stor som ett nattlinne, men snygg är den:)

http://www.cheapmonday.com/cheapMonday08/processed/collection/AW08/Baby/scaled_baby_tee_old_skull_f.jpg

Så här söta brukar Anton och pappa vara:



Det var en kort sammanfattning av de första två veckorna och förhoppningsvis ska det nu komma dagliga uppdateringar och även bilder:)

Inga kommentarer: